V tradičním okresním derby hráči Náchoda po velmi dobrém výkonu podlehli Novému Městu n/M. na jeho ledě až po samostatných nájezdech, když dokázali dohnat dvoubrankové manko!

Spartak Nové Město n/M. – HC Náchod  4 : 3 sn (1 : 0, 1 : 2, 1 : 1 – 0 : 0, 1 : 0)

V tomto tradičním okresním derby měli hosté v brance zkušeného Koubu, připraven byl Novotný. Ve třetí obraně juniora Malinu nahradil zkušenější Novák. V útoku Havrdu nahradil junior Lejdar a jeho kolegu Voděrackého Červíček. Na poslední chvíli ze sestavy vypadl Matouš, proto se hrálo pouze na dva centry. Domácí zahájili toto utkání s bývalým zkušeným brankářem Náchoda Bláhou, připraven byl Čáp, v obraně spoléhal soupeř především na Velinského s Pohlem, v útoku hrály nová akvizice Dvořák s Veverkou a junior Kocián, jenž v loňské sezóně hájil barvy Náchoda, kreativní Bucek a Černý i exnáchodský snajper J. Řezníček.

Náchod začal proti favoritovi nebojácně a první kdo prověřil Bláhovu pozornost, byl mladík Polej. Domácí měli optickou i střeleckou převahu, hráči Náchoda v čele s pozorným Koubou v brance dlouho statečně odolávali nájezdníkům Spartaku. Skóre se měnilo až na konci 15. min. po Prouzově výpadu, odražený kotouč napálil pod horní tyč Dufek – 1 : 0.

Vstup do druhé třetiny se Náchodským nevydařil. V čase 20 : 58 skóroval zkušený Řehák po akci Prouzy – 2 : 0. Šance na vstřelení kontaktního gólu se hostím naskytla po nedovolených zákrocích Dufka ve 27. min. a Šrenka na konci 29. min.. Ani jedna z těchto přesilovek ke gólovému úspěchu nevedla. Další šance na korekci nepříznivého skóre přišla v čase 31 : 05, kdy byl za zdržování hry  vyloučen domácí gólman Bláha. Početní výhoda vzala brzy za své, za faul byl po 14 sek. vyloučen zkušený Štěpán. V úvodu 35. min. hrál Náchod další přesilovku, tentokrát úspěšně. Na konci téže min. junior Kubeček našel Poleje a ruce Náchoďáků šly v čase 34 : 50 nad hlavu – 2 : 1. V čase 36 : 40 se hostující hráčská lavice mohla zásluhou Poleje po nahrávce Peldy radovat opět – 2 : 2. Skóre se již do konce prostřední periody nezměnilo, ani při trestu Nováka z úvodu 39. min..

Třetí třetina pro Náchod nezačala příliš šťastně, kdy byl vyloučen v čase 41 : 38 za nepovolenou výstroj Polej. Domácí nabídnutou příležitostí nepohrdli. Když hostujícímu forwardovi chybělo 12 sek. do konce trestu, ostře pálil Pohl, poté Mert přes brankoviště narýsoval přesnou nahrávku na snajpra Řezníčka a ten Koubu propálil – 3 : 2. Hosty tento moment neotřásl a trpělivě čekali na svou příležitost. Té se dočkali v čase 47 : 47, kdy se nad Bláhovo rameno přesně trefil z levé strany z ostrého úhlu Maršík po asistencích J. Pánka a Škody – 3 : 3. Pak domácí hosty zatlačili a Kouba se měl v brankovišti co ohánět. Nejvíce hostům zatrnulo po dělovce Pohla v čase 56 : 45, kdy kotouč klouzal po brankové konstrukci. Pak museli odstoupit z utkání Pelda s Maršíkem. I po těchto komplikacích rovnovážné skóre vydrželo do konce 60. min. a zápas směřoval do prodloužení.

V něm měli více ze hry domácí, což bylo zapříčiněno i vyloučením kapitána Zemana v 62. min.. Náchodští dokázali zvýšení tlak Spartaku eliminovat a o bonusovém bodu musely rozhodnout až samostatné nájezdy.

Samostatné nájezdy zahájil kapitán Reichmann, kotouč mu při zakončení sklouzl, zkušený Štěpán též na Bláhu nevyzrál. Ve druhé sérii se nejprve prosadil Dufek, náchodský mladík Kubeček neuspěl. Velinský s Polejem své nájezdy neproměnili. Následně se prosadil Řezníček a o majiteli bodu navíc bylo rozhodnuto. S lídrem jsme sehráli dobrou hokejovou partii okořeněnou nečekaným ziskem jednoho bodu!

Další utkání sehrají Náchodští ve středu  23.10. od 18 : 30 hodin v Novém Bydžově s místním Stadionem. Snad navážeme na tento výkon a získáme nějaký bodík.

 

Spartak Nové Město n/M. : Bláha, (Čáp) – Velinský, Pohl, Mert, Šrenk, Burdych, Dufek – Bucek, Reichmann, Prouza, Vaňát, Veverka, Řehák, Dvořák, Černý, Kocián, Řezníček

HC Náchod : Kouba, (Novotný) – Štěpán, do 57. Pelda, Pánek J., Pánek V., Novák, Suk –  Zeman, Kubeček, Polej, do 58. Maršík, Škoda, Lejdar, Vondřejc, Červíček

 

Branky a asistence : 14 : 51 Dufek (Prouza), 20 : 58 Řehák (Prouza), 42 : 26 Řezníček (Mert, Pohl) PPG, 65 Dufek sn – 34 : 50 Polej (Kubeček) PPG, 36 : 40 Polej (Pelda), 47 : 47 Maršík (Pánek J., Škoda), střely : 44 : 22, zásahy: 19 : 41, vyloučení : 6 : 5, využití : 1 : 1, rozhodčí : Veinfurter – Obst, Šesták, diváci : 230

 

Václav PÁNEK trenér mužstva : “Odehráli jsme nejlepší zápas letošní sezóny. Od začátku jsme museli být disciplinovaní a odhodlaní tam na ledě nechat sto a více procent. Myslím si, že po celý zápas jsme byli zodpovědní. Snažili jsme se hrát jednoduchý hokej založený na poctivosti, plnili jsme si defenzívní úkoly a bylo to podpořeno ještě dobrým výkonem Štěpána Kouby v bráně. Přiklonilo se k nám i trochu štěstí a i přesto, že soupeř má nabitý tým vynikajícími hokejisty, tak jsme dokázali vybojovat bod a bohužel jsme podlehli po samostatných nájezdech. Nicméně za svou poctivou hru jsme byli odměněni.”