Ve středečním utkání hokejisté Náchoda po solidním výkonu ve Dvoře Králové získali první tři body do tabulky

HC Dvůr Králové n/L. – HC Náchod  2 : 6 (0 : 3, 2 : 0, 0 : 3)

V dalším zápase chtěli hráči Náchoda zopakovat solidní výkon z úvodní třetiny nedělního utkání s Třebechovicemi p/O. a získat první body do tabulky. Do branky hostí se postavil zkušený Kouba, připraven byl junior Patera. Obrana hrála ve stejném složení jako v nedělním zápase, v útoku se objevil junior Voděracký, který již v loňské sezóně hájil barvy Náchoda, nahradil svého kolegu z juniorky Lejdara. Útoky hostí trenéři přeskupili. Domácí měli v brance Petříka, v obraně spoléhali na Mišince s Junkem a v útoku na kapitána Zmítka se šikovným Hynkem a nové akvizice zkušeného Kudra se Steklíkem, kteří v minulosti oblékali náchodský dres.

Hosté si od úvodního hvizdu do soupeře pustili s velkým odhodláním a výsledkem byla sprška střel na Petříka v domácí brance. Ve 4. min. se do dobré palebné pozice v přesilovce dostal junior Kubeček, Petřík byl pozorný. Gólová radost na náchodské hráčské lavici mohla vypuknout v čase 6 : 28, kdy se parádně trefil Havrda po nahrávce Matouše – 0 : 1. V čase 6 : 48 se parádním blafákem prezentoval mladík Polej když využil nahrávky Kubečka – 0 : 2. Prakticky se hrálo po celou první třetinu pod taktovkou hostí, Kouba si první ostrý zákrok připsal až ve 12.! Domácí začali zlobit v 15. min. při vyloučení Vondřejce. V oslabení se vytáhl Kouba, který se dokázal přemístit proti ráně Zmítka. Pak se na Petříka dvakrát řítil Havrda, ani jedna šance gólem neskončila. Třetinové skóre dovršil v čase 18 : 25 Matouš po spolupráci s Maršíkem – 0 : 3. O převaze Náchoda vypovídá poměr střel 7 : 22!

Do druhé třetiny hosté nevstoupili ideálně, domácí zpřesnili hru, začali bruslit a dohrávat osobní souboje. Ve 25. min. se gólové radosti dočkali domácí po akci Junka, který našel našlápnutého Zmítka a ten přesným pasem našel na levém křídle volného Házeho – 1 : 3. Pak přišlo na řadu několik vyloučení. Nejprve byl v čase 27 : 23 vyloučen domácí Junek. V čase 27 : 31 byl vyloučen hrající trenér Pánek V. a o min. a čtyři sek. později jej následoval na trestnou lavici i zkušený bek Štěpán. Domácí korunovali svůj tlak kontaktní brankou Steklíka, který využil po spupráci s Mišincem a Hynkem zakrytého výhledu brankáře Kouby – 2 : 3.

Do třetí třetiny hosté vstupovali s odhodláním nepřipustit komplikaci a dohrát utkání v poklidu. A tak se i stalo. V čase 42 : 12 srdcař Vondřejc udržel útočné pásmo prohodil si kotouč s kapitánem Zemanem, aby našel mladíka Voděrackého, který nedal Petříkovi šanci zasáhnout – 2 : 4.  V 50. min. se opět gólově prosadil junior Voděracký, který využil spolupráce se Zemanem a Sukem – 2 : 5. O konečnou podobu skóre se postaral v přesilové hře při trestu brankáře Petříka, který odpykával Zákravský v čase 51 : 11 Pánek V. ranou od modré čáry po Havrdově nahrávce, když využil clony  juniora Pánka J. před domácí svatyní – 2 : 6. Další utkání sehrají hráči Náchoda ve středu 17.10. od 18 : 00 na horkém ledě lídra Spartaku Nové Město n/M.. Čeká nás rozhodně kvalitnější soupeř a bodovat bude hodně velmi obtížné.

 

HC Dvůr Králové n/L. : Petřík, (Kozák) – Junek, Heligr, Tomášek, Zákravský, Mišinec, Dvořák, Krejcar – Rutrle, Háze, Zmítko C, Voděrek, Veselý, Hejzlar, Hynek, Kudr, Steklík. Trenér Pištora

HC Náchod : Kouba, (Patera) – Štěpán, Pelda, Pánek J., Pánek V., Malina, Suk – Škoda, Kubeček, Polej, Maršík, Matouš, Havrda, Voděracký, Vondřejc, Zeman C. Trenér Pánek V.

 

Branky a asistence : 24 : 16 Háze (Zmítko, Junek), 58 : 45 Steklík (Mišinec, Hynek) PPG – 6 : 28 Havrda (Matouš), 6 : 44 Polej (Kubeček), 18 : 25 Matouš (Maršík), 42 : 12 Voděracký (Vondřejc, Zeman), 49 : 14 Voděracký (Zeman, Suk), 51 : 11 Pánek V. (Havrda) PPG, střely : 31 : 46, zásahy : 40 : 29, vyloučení : 9 : 7, využití : 1 : 1, rozhodčí : Petr – Mašín, Karlík, diváci 140

 

Václav PÁNEK trenér mužstva : “Výborná první třetina, kdy jsme soupeře k ničemu nepustili a zaslouženě jsme ji vyhráli 3 : 0. Po přestávce soupeř změnil své nastavení a nasazení a dělal nám problémy svojí důraznou hrou, my jsme naopak trochu polevili a inkasovali dva góly. Třetí třetina byla ovlivněna hodně vyloučenými. My jsme si pomohli čtvrtým gólem a naštěstí jsme to dokázali dotáhnout do vítězného konce. Za mě dobrý zápas mimo druhé třetiny a zasloužené tři body.”