V úvodním zápase sezóny v tradičním okresním derby v Jaroměři Náchod nedokázal skórovat a prohrál!

HC Jaroměř – HC Náchod  3 : 0 (1 : 0, 1 : 0, 1 : 0)

K tomuto velmi důležitému úvodnímu utkání, vstupovali hosté plni očekávání po dobrých výkonech s těžkými soupeři v přípravě dobře naladěni a chtěli na to navázat. Hosté začali v brance s Koubou, připraven byl Novotný, v obraně juniora J. Pánka nahradil Pelda, v útoku si po dlouhé herní pauze střihl sezónní “premiéru” velezkušený Havrda, jenž oproti generálce s Trutnovem nahradil juniora Bímana. Céčko bude stejně jako v loňské sezóně nosit zkušený Zeman. Domácí spoléhali na výkon zkušeného brankáře Vicha, který se po roční pauze postavil mezi tři tyče, v obraně hrál ostřílený kapitán Bujňák s novou akvizicí Veselým, který před několika lety hájil barvy Náchoda, v útoku byli připraveni pozlobit hostující obranu Kašpar, Kocián a nová posila Šedivý.

Náchodu se v úvodu střetnutí ve 4. min. naskytla šance zahrát si přesilovou hru, když byl vyloučen domácí Kocián na 4 min. za nezaviněné krvavé zranění Štěpána, přesilovka vedení hostujícímu celku nepřinesla. Jediná branka padla v čase 12 : 51 z hole Veselého, který propálil Koubu od modré po spolupráci se Součkem st. a Šedivým – 1 : 0. V té době chyběly pouhé tři sek. z trestu mladíkovi Polejovi. V 15. min. měl šakci na vyrovnání junior Lejdar, jeho pohotovou ránu z mezikruží Vich semaforem zlikvidoval lapačkou.

Ve druhé třetině se Náchodští snažili o vyrovnání, to se jim bohužel nepodařilo. Byli to naopak domácí, kteří v polovině 26. min. zvýšili Kociánem po nezištné nahrávce Kašpara – 2 : 0. Pak trenéři sáhli ke změně, kdy se prohodili Maršík se Škodou. Velká šance na otočku nepříznivého skóre se Náchodu naskytla v čase 35 : 07 po vyloučení Veselého a v čase 36 : 08 po nedovoleném zákroku Štohanzla. Takřka min. přesilovka 5 na 3 ke vstřelení alespoň kontaktní branky nevedla. Skóre se již do konce druhé periody nezměnilo.

Do třetího dějství nastoupili hosté s odhodláním neinkasovat a pokusit se ještě o zvrat. Pomoci k tomu měla změna v sestavě, kdy si kapitán Zeman prohodil místo s mladíkem Lejdarem. Již v čase 41 : 11 byl vyloučen Holub a po min. a 34 sek. šel na trestnou Kašpar. Ani v tomto případě se Náchodským nepodařilo využít dvojitou přesilovku. Šance si vypracovali Štěpán s Matoušem. V opačném gardu chytající Vich jim ani nikomu jinému skórovat nedovolil. Ve druhé části třetí třetiny hosty brzdila častá vyloučení. O vykřesání poslední naděje se trenér Pánek pokusil po time – outu v čase 58 : 54 hrou power – play. Ta bohužel nevyšla a domácí ranou Součka st. po nahrávce Součka ml.v čase 59 : 31 pečetili na konečných 3 : 0 pro Jaroměř!

O první sezónní body se hráči Náchoda pokusí v neděli 6.10. od : 00 hodin, kdy se utkáme na domácím ledě s týmem SK Třebechovice p/O..

 

HC Jaroměř : Vich, (Filip) –  Bujňák C, Souček st., Petira, Veselý, Glos, Sýkora, – Dudadík, Kocián, Šedivý, Holub, Souček ml., Teuber, Kašpar, Holub, Urlich, Štohanzl. Trenér : Mach

HC Náchod : Kouba, (Novotný) – Štěpán, Pelda, Malina, Pánek, Novák, Suk –  Škoda (26. Maršík), Matouš, Lejdar (41. Zeman), Maršík (26. Škoda), Kubeček, Polej, Zeman C (41. Lejdar), Vondřejc, Havrda. Trenér : Pánek

 

Branky a asistence : 12 : 51 Veselý (Souček st., Šedivý) PPG, 25 : 33 Kocián (Kašpar), 59 : 31 Souček st. (Souček ml.) EN, střely : 30 : 17, zásahy : 17 : 28, vyloučení : 8 : 5, využití : 1 : 0, rozhodčí : Maštalíř – Pluháček, Paštika, diváci : 68

 

Václav PÁNEK trenér mužstva : “Tohle nebyl vstup do sezóny, který jsme si úplně všichni představovali. Myslím si, že jsme první třetinu tahali za kratší konec a nebyli jsme dostatečně poctiví. Po celý zápas nás provázely tragické přesilové hry, kterých jsme měli hodně a naši nekvalitou jsme si s nimi nedokázali poradit. Myslím si že, od druhé třetiny to byl jakž takž vyrovnaný zápas a my jsme prostě nedokázali najít recept na domácího brankáře, který chytal výborně. Po našich hloupých chybách jsme obdrželi dva góly, které v podstatě rozhodly o osudu utkání. Nezbývá než zápas hodit za hlavu a soustředit se na další s Třebechovicemi.”