Ve středečním zápase v Novém Bydžově hokejisté Náchoda po sympatickém výkonu ubojovali na ledě favorita za vítězství nečekané tři body

Stadion Nový Bydžov – HC Náchod  2 : 5 (0 : 2, 1 : 1, 1 : 2)

K dalšímu mistrovskému utkání odjížděli hráči Náchoda s odhodláním potrápit favorita a pokusit se bodovat. Do branky nastoupil znovu zkušenější Kouba, obrana hrála ve stejném složení jako v Novém Městě n/M. a v útoku se objevil uzdravený důrazný centr Matouš, juniora Lejdara nahradil Havrda a Červíčka zastoupil junior Voděracký. Bydžov měl v brance Baka, v obraně velezkušeného kapitána Matějíčka s novici Jonášem a Kratochvílem, v útoku hráli zkušení Chára s rychlíkem Procházkou a novicem Malíkem.

První třetina přinesla svižný hokej s častější střelbou domácích. V čase 3 : 30 pálil od modré tvrdě Štěpán, jeho rána zvonila na levou tyč Bakovy klece. V 9. min. J. Pánek našel kolmicí Matouše, který vymíchal Baka a poslal hosty do vedení 0 : 1. V 17. min. druhou radost na hostující lavičku přinesl Škoda po nahrávce juniora Kubečka – 0 : 2.

Vstup do prostřední části se vydařil Náchodu, když se v čase 22 : 52 gólově prosadil z dorážky Škoda po ráně Kubečka – 0 : 3. Tento stav ještě více vyburcoval domácí k ofenzivě a Kouba se měl v brance co ohánět. V půli 28. min. se naskytla hostujícímu týmu šance dvojnásobné přesilovky po faulu Matějíčka a trestu pro domácí hráčskou lavici za příliš mnoho hráčů. Následnou početní výhodu hosté využít nedokázali. Pak přišel opět tlak Stadionu a mnohdy již domácí zvedali ruce nad hlavu. Hostující brankář však držel Náchod svými zákroky ve hře o tři body. Kapituloval až v polovině 31. min. po ráně Jonáka po spolupráci s Postolkou a Novotným – 1 : 3. Stav se neměnil ani po ráně Kubečka, která se otřela ve 37. min. o tyčku domácí svatyně.

Ve třetí části se srdnatě bojující Náchoďané snažili hlavně neinkasovat a udržet příznivé skóre zaručující zisk tří cenných bodů. Při hostech stálo štěstí v čase 42 : 40, kdy Chára trefil tyč Koubovy branky. Tlak domácích sílil a v čase 44 : 04 byl vyloučen Škoda. V čase 45 : 25 zasáhl Novák soupeře bruslí a byl vyloučen za kopnutí na 5 min. + OK. Jeho místo na trestné lavici zaujmul Maršík. Před hráči Náchoda stál těžký úkol, ubránit dlouhou přesilovku, v úvodu dokonce dvojnásobnou. Náchodští se v dlouhém oslabení srdnatě bránili a překonávali se v obětavosti při blokování střel. Kouba vše řešil s naprostým přehledem. V čase 50 : 40 pak Kubeček trefil pouze pravou tyč odkryté branky Stadionu! V polovině 54. min. byl trestán nedovolený zákrok právě Kubečka, následné oslabení kontaktní branku domácích nepřineslo. Stalo se tak až dvě sek. po skončení trestu hostujícího mladíka po dorážce Kopeckého po spolupráci s Malíkem a Najmanem – 2 : 3. Domácí se snažili ze všech sil dostat zápas alespoň do prodloužení. V závěru se odhodlali k power – play. V čase 58 : 43 V. Pánek z obranného pásma vyslal kotouč směr opuštěná branka domácích, za ním se vydal Maršík, který jej dopravil za brankovou čáru – 2 : 4. Domácí pokračovali v riziku hry bez brankáře a 13 sek. před vypršením 60. min. se o konečnou podobu skóre ranou do opuštěné klece postaral hrající trenér V. Pánek sám – 2 : 5. Nečekané a vydřené vítězství Náchoda.

Další utkání sehrajeme v neděli 27.10. od 17 : 00 hodin v Podkrkonoší s HC Trutnov na jeho ledě.  Budeme se snažit navázat na výkony z předchozích utkání a získat nějaké body!

 

Stadion Nový Bydžov : Bak, (Lequin) – Jonáš, Najman, Matějíček, Špinka, Malý, Kratochvíl, Novák – Procházka, Malík, Chára, Kloz, Kopecký, Pilný, Divíšek, Postolka, Novotný, Jonák

 HC Náchod : Kouba, (Novotný) – Štěpán, Pelda, Pánek J., Pánek V., Novák, Suk – Škoda, Kubeček, Polej, Maršík, Matouš, Havrda, Vondřejc, Voděracký, Zeman

 

Branky a asistence : 30 : 28 Jonák (Postolka, Novotný), 55 : 37 Kopecký (Malík, Najman,) – 8 : 42 Matouš (Pánek J), 16 : 38 Škoda (Kubeček), 22 : 52 (Kubeček), 58 : 43 Maršík (Pánek V.) EN, 59 : 47 Pánek V. EN, střely : 47 : 12, zásahy : 8 : 44, vyloučení : 5 + 5, navíc Novák (Náchod) 5 + Ok, bez využití, rozhodčí : Nedvěd – Horák, Vodička, diváci : 175

 

Václav PÁNEK trenér mužstva : “Navázali jsme na náš týmový výkon v Novém Městě. Od začátku jsme si plnili povinnosti, které jsme si řekli a kluci viděli, že to nese ovoce a zásluhou toho jsme se dostali do vedení 3 : 0. Měli jsme dobře rozehraný zápas, samozřejmě víme kvalitu soupeře, takže soupeř nás pak častokrát přehrával, dostal se na kontakt 3 : 2. Jsem rád, že i přes četná oslabení, které jsme tam měli, dokonce i ve třech jsme to ubojovali a dokázali zvítězit. Jedinou kaňkou na zápase, si myslím je naše bolest v přesilových hrách, kdy je nedokážeme využít a musíme na nich neustále pracovat. Doufám, že si tento přístup převedeme do dalších zápasů.”