V nedělním utkání hokejisté Náchoda v předposledním přípravném zápase zvítězili ve Dvoře Králové!

HC Dvůr Králové n/L. – HC Náchod  2 : 4 (0 : 3, 1 :1, 1 : 0)

V dalším zápase chtěli hráči Náchoda zopakovat solidní výkon ze středečního utkání v Chrudimi.

Do branky hostí se postavil zkušený Kouba, připraven byl junior Škorpík. V obraně opět mohl hrát po nemoci Pelda a též se na postu beka objevil junior Malina, do útoku se vrátil zkušený Vondřejc. Domácí měli v brance Petříka, v obraně spoléhali na Mišince s Junkem a v útoku na kapitána Házeho se šikovným Hynkem.

Hosté se v úvodních 10 min. nemohli dostat do herní pohody. A bylo jen dílem štěstěny a spolehlivého výkonu Kouby, který největší šanci chytil Hynkovi v čase 6 : 40, že neprohrávali. Pak se Náchodští pomalu začali osmělovat a nečekaně udeřili v čase 8 : 25 po ráně nejzkušenějšího forwarda Vondřejce po nahrávkách Červíčka a Wajsara – 0 : 1. Skóre se podruhé měnilo zásluhou kapitána Kubečka po spolupráci s Polejem a Maršíkem – 0 : 2. O překvapivé třetinové skóre se postaral v přesilové hře v polovině 19. min. Malina po nahrávce Pánka při trestu Voděrka – 0 : 3.

Do druhé třetiny hosté nevstoupili ideálně v čase 20 : 23 byl vyloučen junior Lejdar a po 6 sek. jej následoval na trestnou lavici zkušený Štěpán. Domácím se naskytla příležitost hrát v převaze dvou hráčů v poli. Pak se stalo něco, co nikdo nečekal, dobře pozičně hrajícího Kubečka našel přesným pasem Pánek a náchodský junior pláchl domácí obraně, pohrál si s Petříkem a skóroval – 0 : 4. Domácí se gólově prosadili ve 28. min. rovněž v početní nevýhodě při vyloučení Házeho, kotouč za Koubova záda protlačil šikovný Čapek – 1 : 4.

Do třetí třetiny hosté vstupovali s odhodláním nepřipustit komplikaci a dohrát utkání v poklidu. Klid na hole hostí mohla přinést ve 44. min. rána Lejdara, ale zacinkala pouze o tyč Petříkovy svatyně. V čase 50 : 44 přišel faul kolenem Voděrka na Kubečka, který nevypadal dobře. Za hrubý zákrok domácí “hříšník” obdržel v souladu s pravidly trest na 5 min. + OK. Hostující mladík byl po tomto zákroku naštěstí v pořádku. Konečné skóre se zrodilo v 56. min. při hře 5 na 3, kdy na trestné seděli Kubeček s Polejem, se prosmýkl hostující obranou Hynek a Koubovi zasáhnout nedovolil – 2 : 4.

Další utkání sehrají hráči Náchoda ve středu 18.9. od 18 : 00 na domácím ledě a soupeřem jim bude tým z Podkrkonoší HC Trutnov. Jistě bude k vidění zajímavý hokej.

 

HC Dvůr Králové nad Labem : Petřík, (Kozák) – Mišinec, Heligr, Zákravský, Junek, Bonaventura, Branda, Furmánek – Hynek, Zmítko, Fišer, Čapek, Vognar, Háze „C“, Voděrek, Hejzlar, Rutrle, Ryba. Trenér: Pištora.

HC Náchod : Kouba, (Škorpík) – Štěpán, Pelda, Pánek, Suk, Novák, Malina – Lejdar, Škoda, Zeman, Maršík, Kubeček „C“, Polej, Červíček, Vondřejc, Wajsar. Trenér: Pánek.

 

Branky a asistence : 27 : 21 Čapek PSH, 55 : 16 Hynek (Háze, Petřík) PPG – 8 : 25 Vondřejc (Červíček, Wajsar), 15 : 05 Kubeček (Polej, Maršík), 18 : 32 Malina (Novák) PPG, 21 : 00 Kubeček (Pánek) PSH,

Střely : 45 : 32,

Zásahy : 28 : 43,

Vyloučení : 7 : 9, navíc Voděrek (Dvůr Králové n/L.) 5 min. + OK, využití : 1 : 1,

Oslabení : 1 : 1,

Rozhodčí : Veinfurter – Řezníček, Pluháček

 

Václav PÁNEK trenér mužstva : “Toto byl nejhorší zápas v přípravě. Nerozumím tomu, jak jsme mohli tento zápas vyhrát. Soupeř byl na začátku určitě lepší. Pak se to mírně srovnalo, ale náš výkon byl, dá se říct tragický! Neodpovídá tomu co chceme hrát a pokud budeme takhle se prezentovat v sezóně, bude to problém velký. Zdvižený prst pro nás! Okamžitě se musíme zlepšit a do začátku mistrovské sezóny vše vyladit.”