Ve středečním utkání hokejisté Náchoda v přípravném zápase v Chrudimi zvítězili po samostatných nájezdech. Zářil mladík Polej hattrickem ze hry a v nájezdech si připsal tři trefy i zkušený Štěpán!

HC Chrudim – HC Náchod  4 : 5 sn (0 : 0, 2 : 2, 2 : 2 – 0 : 0, 0 : 1)

V dalším zápase chtěli hráči Náchoda zopakovat solidní výkon z přípravného Turnaje Pekařství Sázava z minulé soboty v Lanškrouně a pokusit se favorita zaskočit.

V brance hostí dostal příležitost Novotný, připraven byl opět junior Patera. V obraně si poprvé spolu zahráli v náchodských barvách bratranci Pánkovi, do útoku se vrátil Škoda a v této sezóně si prvně zahrál Maršík, hrál i mladíček Bíman. Domácí měli v brance Matouška, v obraně spoléhali na Pilaře a v útoku na kapitána Nováka s Hebekem a navrátilce Novotného se Štěpánkem.

V úvodním dějství se přítomní diváci branky nedočkali. Změnu stavu nepřinesla rána Brožka do tyče v čase 6 : 40 ani vyloučení Maršíka v závěru třetiny.

Do druhé třetiny hosté nevstoupili ideálně v čase 23 : 45 otevřel skóre Kostka – 1 : 0. Ve 26. min. bylo zásluhou Poleje po nahrávkách juniorů Kubečka a Pánka J. srovnáno – 1 : 1. Pak měli hosté příležitost hrát ve 26. min. přesilovou hru po faulu Felcmana. Ta jim zpočátku příliš nevycházela, když se nejprve trefil hbitý Hebek – 2 : 1. V čase 27 : 42 se přesilovku podařilo zužitkovat Polejovi po nahrávkách Maršíka a opět Pánka J. – 2 : 2. V čase 30 : 20 musel z důvodu zdravotní indispozice dobře chytající Novotný přepustit místo Paterovi. Rovnovážné skóre do konce třetiny již změn nedoznalo, když nejblíže brance byl junior Lejdar při přesilovce v čase 35 : 28, kdy jeho rána zvonila pouze o tyč Matouškovy klece.

Ve třetí periodě se na branku dlouho nečekalo. V čase 41 : 25 Pánek J. z nenápadně vypadající akce po nahrávkách mladíků Poleje a Kubečka napálil kotouč na Matouška, který reagovat nedokázal – 2 : 3. Ještě veseleji bylo na hráčské lavici Náchoda na konci 48. min., kdy po nahrávce Pánka V. Polej dovršil hattrick – 2 : 3. Kontaktní branku vstřelili domácí na samém počátku 52. min. z hole Cvrčka – 3 : 4. O vedení Náchod přišel v 57. min.,  kdy se junior Podškubka snažil vystřelit od modré, do rány mu vložil čepel hole blokující Hebek, pro něhož se kotouč odrazil příhodně do brejku a ten s pomocí odrazu o tyč dokázal proměnit – 4 : 4. Stav se již konce třetího dějství nezměnil a následovalo prodloužení.

V prodloužení se nerozhodlo, hosté nevyužili přesilovku 5 na 3! Střely Lejdara a Pánka V. na překonání Matouška nestačily, a tak přišla na řadu nájezdová loterie.

V samostatných nájezdech nejprve nedal Brožek, stejně se vedlo i Kubečkovi. Pak nedali Pavlík ani Maršík. V další sérii se neprosadili ani Kostka ani mladík Polej. Pak byl proti Paterovi úspěšný Hebek a za hosty neproměnil Podškubka. Rozhodnutí měl na holi domácí Štěpánek, ale na Pateru nic nevymyslel a kapitán Štěpán se blafákem postaral o prodloužení série! V další sérii nedali ani Lejdar ani Hebek. Pak se rozjel opět zkušený Štěpán a dělovkou z mezikruží málem protrhl síť za Matouškem, za domácí vyrovnal Novotný. Po chvíli se opět na Matouška řítil Štěpán a použil stejnou zbraň “ruský blafák” tvrdou ránu příklepem, když proti Paterovi neuspěl Dobiáš mohli se radovat Náchodští – 4 : 5!

Další utkání sehrají hráči Náchoda v neděli 15.9. od 17 : 00 na ledě HC Dvůr Králové n/L., budeme chtít navázat na solidní výkon z Chrudimi.

 

HC Chrudim : Matoušek F. – Pilař, Hrdlička, Hybeš, Pejzl, Felcman M. – Dobiáš, Novák „C“, Novotný, Pavlík, Kostka, Štěpánek, Brožek, Cvrček D., Hebek, Formánek, Polák, Cimburek. Trenér: Topol.

HC Náchod : Novotný (31. Patera) – Štěpán „C“, Podškubka, Pánek J., Pánek V., Novák, Řehák – Škoda, Matouš, Lejdar, Maršík, Kubeček, Polej, Červíček, Bíman, Wajsar. Trenér: Pánek.

 

Branky a asistence : 23 : 45 Kostka (Štěpánek, Pavlík), 26 : 40 Hebek (Novotný) PSH, 51 : 01 Cvrček (Pavlík, Felcman), 56 : 43 Hebek (Formánek) – 25 : 42 Polej (Kubeček, Pánek J.), 27 : 42 Polej (Maršík, Pánek J.), PPG 41 : 25 Pánek J. (Polej, Kubeček), 47 : 51 Polej (Pánek V.),

Střely : 55 : 30,

Zásahy : 26 : 51,

Vyloučení : 6 : 2, využití : 0 : 1,

Oslabení : 1 : 0,

Rozhodčí : Rulíček – Pošvář, Topolský

 

Václav PÁNEK trenér mužstva : “Byl to vyrovnaný zápas se šancemi na obou stranách. Předvedli jsme slušný výkon. Škoda, že jsme nedotáhli do konce vítězný stav 4 : 2, kdy jsme bohužel po chybách inkasovali. Vážím si toho, že i přes toto jsme dotáhli zápas v nájezdech do vítězného konce, kdy rozhodl fantastickými blafáky Kuba Štěpán.”